Párkapcsolati tanácsadás

Mi a jó párkapcsolat titka?

2020. november 12. 10:53 - Párkapcsolati tanácsadó

Ettől a kérdéstől mindig vegyes érzelmeim támadnak. Egyrészről azt érzem, hogy hányadszor akarjuk még lerágni ezt a csontot? De a második érzésem mindig az, hogy hiába jelent már meg ebben a témában körülbelül 86.234.645 cikk, még mindig cseng a telefon, még mindig tele a naptárunk és még mindig mindenkinek tudunk újat mondani. Tehát lehet, hogy mégsem olyan lerágott csont ez a téma, csak egyszerűen, nekünk, párkapcsolati szakembereknek, meg kéne próbálnunk más aspektusokból megvilágítani a legfontosabb párkapcsolati fortélyokat.

A teljesség igénye nélkül, nézzünk néhány fontos „titkot”: 

 

1. Beszélgess gyakran!

Nem kell minden áldott nap órákat beszélgetni a másikkal és nem kell mindennap megváltani a világot! Ha így tennénk, a föld nevű bolygó hamar kiürülne a férfiak tekintetében. Elmenekülnének. Mind. Tehát nagyon fontos kérdés a mennyiség is! Legyen ahhoz elég, hogy tudj a másikról, ismerd a másik gondjait, szorongásait, örömeit, de annyira sok azért ne legyen, hogy ez már frusztrációt okozzon!

2. Tedd ki a másiknak, ami benned van!

Időről időre engedd be másikat a te saját kis világodba! Ha nem tudja, mi zajlik benned, a köztetek lévő kapcsolódás hamar el fog veszni, vagy ki se fog alakulni. A mély érzelmi kapcsolódáshoz be kell engedned a másikat a legféltettebb belső világodba! A „beengedés” márpedig a bizalom legfőbb kulcsa is! Ha nem bízom a másikban, nem fogom tudni beengedni! Ha pedig nem tudom beengedni, bizalom se lesz köztünk soha!

3. Hallgasd a másik mondanivalóját értő figyelemmel!

Sokféleképpen lehet hallgatni valakit. Van a „legyünk már túl ezen” típusú beszélgetés, amivel ugyan remekül ki lehet pipálni a „ma is beszélgettünk, tehát tettünk a párkapcsolatunkért” kategóriát, és létezik a hallgatásnak/meghallgatásnak az a formája, amikor valóban jelen vagyunk, átérezzük a másikban zajló folyamatokat, képesek vagyunk vele együtt szomorkodni, örülni és ha mindez nem lenne elég, mert sajnos nem az, arra is képesek vagyunk, hogy kifejezzük neki a figyelmünket az arcunkkal, a mozdulatainkkal, a szemünkkel, az érintésünkkel!

4. Érdeklődj a másik iránt és foglalkozz vele!

Egy nőnek nem csak az a feladat, hogy fizikai értelemben otthont teremtsen és ellássa a gyerekekkel kapcsolatos teendőket, mint ahogyan a férfinak sem csak az a dolga, hogy hazavigye a megfelelő mennyiségű pénzt a családnak. Ha ennyi lenne a dolgunk, robotok lennénk. Néha beolajoznánk a másikat és kész. Pipa. De nem vagyunk robotok. Emberek vagyunk, szívvel, lélekkel, gondolatokkal, érzésekkel, félelmekkel, szorongásokkal, örömökkel... Figyelj oda arra, mi zajlik a másikban! Figyelj oda arra, mire van szüksége! Szimbolikusan úgy is mondhatnánk, találd meg és tanuld meg, mi a társad működéséhez szükséges legmegfelelőbb olaj! Figyeld őt! Figyeld a rezdüléseit! Figyeld a hangulatát! Figyeld a reakcióit és tanuld meg úgy szeretni őt, ahogyan az neki a legjobb!

5. Legyenek közös céljaitok!

Közös célok nélkül nincsen közös út sem! A cél ugyanis meghatározza az irányt! Ügyelj arra, hogy mindig legyenek közös céljaitok, kicsik és nagyok egyaránt!

6. A másik állandó hibáztatása helyett, inkább foglalkozz magaddal!

Tanuld meg az aranyszabályt! Egy másik felnőtt embert nem lehet megváltoztatni! Több millióan megpróbálták már, senkinek sem sikerült, úgyhogy nyugodj bele abba a fájdalmas ténybe, hogy neked sem fog! Ha baj van a párkapcsolatoddal, magadon változtass! Keresd meg a saját saradat! Tárd fel a saját hiányosságaidat! Változtass a saját dolgaidon! Ha te változtatsz, ha te jobbá válsz, az törvényszerűen hatni fog a párkapcsolatod egészére!

7. Folyamatosan gyakorolj gesztusokat!

A gesztusok erőt adnak! A gesztusok éltetnek, értelmet adnak, töltenek! Adni pedig te a másiktól kapott töltődésedből fogsz tudni. Ölelj, érints, simogass, csókolj, hallgass, figyelj, támogass, ajándékozz! Tedd ezeket minél többször, amikor csak lehetőséged van rá!

8. Szeress úgy, ahogy a másiknak a legjobb!

Rengetegszer elhangzó mondat a praxisunkban, az „én ilyen vagyok, én így tudok szeretni”. Hát az a rossz hírünk van, hogy ezzel a gondolkozással nem jósolunk neked hosszú és boldog párkapcsolatot! Egy boldog párkapcsolat ugyanis pont nem arról szól, hogy én milyen vagyok, sokkal inkább arról, hogy hogyan tudnálak én téged úgy szeretni, ahogyan neked a legjobb lenne? A fő kérdés tehát az, hogy a másik hogyan érzi magát a leginkább szeretve általam?

Ne felejtsd el, hogy te magad, a saját párkapcsolatod boldogságáért 50%-ot tudsz hozzáadni! 50% rengeteg!!! Soha ne a másik 50%-ával foglalkozz, mert arra úgysincs hatásod! Foglalkozz a saját 50%-oddal! Te csináld jól! Te tegyél meg mindent! Te szeress igazán! Meglátod, minden jó vissza fog szállni rád!

Ajánló: MrandMrs.hu - Párkapcsolati tanácsadás

 336-280-hazassagi-valsag-kezelese.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://parkapcsolatitanacsadas.blog.hu/api/trackback/id/tr6616002050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása