Párkapcsolati tanácsadás

Segítség! Tönkrement a házasságom a karantén alatt.

2020. május 22. 09:08 - Párkapcsolati tanácsadó

Olvashattuk eleget az utóbbi időben, hogy megállt a világ, leállt az élet. Nos, a világ nem állt meg, az élet pedig nem állt le nem csak most, hogy minden kezd újraindulni, de korábban sem! Az élet átalakult, nem is kicsit. Ha valaki egy évvel ezelőtt előre vetíti a jelen helyzetet, biztosan röhögő görcsöt kapunk. Most pedig itt van, húsba markoló valóságban. A helyzet teljesen abszurd. Volt elég időnk, hogy naponta többször átgondjuk, hogy „Ez biztosan valami vicc!” Nem! Nem az! Nem vicc! Véresen komoly és a kérdés az, mit tanultunk ebből?

Valaki, vagy valami, bármiben is hiszel, de térdre kényszerítette a világot és az emberiséget. Itt az ideje másként csinálni! Mától! Mától kell másként csinálnod!

Na, de kiknek a legnehezebb? Nem létezik erre a kérdésre igazságos válasz, hiszen mindenkinek a sajátja a legnehezebb! Jelen cikkünkben mi most a karantén alatt kiéleződött, házassági válsággal küzdő párokhoz szeretnénk szólni, akik úgy élik meg a jelenlegi helyzetet, hogy végre „kiszabadulhatnak”.

Karanténban lenni még egy boldog házasságban élő házaspárnak sem könnyű. Azoknak a pároknak azonban, akiknek eleve romokban volt a házasságuk, ez most maga lehetett a földi pokol. Összezárva, egymásra utalva lenni azzal, akit a nap nagy részében utálsz, nem csupán embert próbáló, hanem egyenesen lehetetlen. A helyzet ambivalenciája most mégis az, hogy hiába lehetetlen, mégse tudsz kiszállni belőle. Most nem. Mindenek előtt ezt értsd meg és fogadd el! Ez most nem az az időszak, amikor életet felfordító és megfordító döntéseket kéne meghoznod. Ezt most egész egyszerűen engedd el és fogadd el! Hidd el, nagyon sokat fog segíteni a lelkiállapotodon, ha nem azon zakatol a lelked és az agyad, hogy hogyan kéne ebből kitörnöd. Hidd el, az energiád nagy részét most pontosan arra pazarolod, hogy feleslegesen hergeled saját magadat! Fogadd el a helyzetet és kezd el másként csinálni! Ne majd csináld másként! Csináld másként mostantól!

parkapcsolati-terapia-parkapcsolati-tanacsadas.jpg

Most nyilván azt gondolod magadban: „Köszi szépen! Remek tanácsok! Biztosan valami nagyokos leült a laptopja elé és hosszan írt a nagy elméleti semmiről!” Igazad van, az elméleti semmivel nem tudsz most mit kezdeni. Ez itt egy olyan helyzet, amikor gyakorlati tanácsokra van szükséged, tudjuk!

Kezdjük is 3 gyakorlati tanáccsal, ha mindegyiket bevezetted az életedbe, szólj, jöhet a többi! :)

Mi alapvetően is – karanténtól függetlenül – nagyon hiszünk a napirend fontosságában. Egy kiegyensúlyozott család életéhez nélkülözhetetlen egy jól kiszámítható és szigorúan betartott napirend! Na, hát, ha ez amúgy is fontos, akkor aztán most egyenesen kötelező! 2-3-4-5 ember összezárva, 24 órában, nem működhet napirend nélkül! Ezt fogadd el, vezesd be és meglátod, csodákat fog tenni! Ami pedig, ha lehet ilyet mondani még fontosabb, hogy mindenkinek meglegyen a maga „én” ideje, amikor azt tehet, amit akar, úgy ahogy akarja! Tudjuk, hogy most mindenki felszisszen, hogy ezek meg milyen „én” időről beszélnek, amikor 3 gyerekkel ragadtunk itthon? Hidd el, tudjuk miről beszélünk, mi is tele vagyunk itthon kicsi gyerekekkel! Borzasztó nehéz! Megértjük! De akkor is meg kell találnod ezt a napi 60 percet, ha nem akarsz megbolondulni. Ezt mielőbb építsd be az életedbe, mert töltődés nélkül nincs teljesítmény! Ha nincs töltődés, előbb vagy utóbb (inkább előbb) le fogsz merülni, ki fogsz borulni és a házassági válságod még mélyebbre süllyed! Tehát napirend, én idő!!! Holnaptól!

Ennek a korona vírusnak az egyik nagy tanítása (további 500 mellett) az elengedés. Tervek, célok hullottak szét néhány nap alatt. Két dolgot tehetsz: vagy ezen keseregsz és minden áldott nap siratod az elveszett terveidet, vagy elengedsz mindent és próbálsz az előtted álló napra koncentrálni. Gondolkozz most kicsiben! Hagyd a nagyot! Oldd meg az aznapot, haladj és gondolkozz icipici lépésekben és a nap végén dicsérd meg magad és örülj nagyon annak, amit aznap sikerült megoldanod! A kicsi lépések könnyebben megléphetőek, a pici célok pedig könnyebben elérhetőek most. Ne terheld magad jobban a szükségesnél!

Mindenki iszonyú feszült! Ez a feszültség pedig csak fokozódni fog, erre készülj. A feszültségedet pedig nyilván megpróbálod nem a 3 éves gyerekeden levezetni, tehát ki fogja kapni? A férjed vagy a feleséged, nyílván. Fogadj meg egy tanácsot! Hidd el, hogy a naponta rád zúdított szidalmazásának nagy része nem is neked és nem is rólad szól. Minden ember tele van most bizonytalansággal, szorongással, félelemmel. Ennek pedig ki kell jönnie, mert bent nem maradhat. Igen, te fogod kapni, ezen úgysem tudunk változtatni. Azon viszont igen, hogy te ezt hogyan kezeled! Amikor érzékeled, hogy kezd kitörni a vulkán, cseréld le a fekete keretű szemüvegedet rózsaszínre! Próbálj megértő lenni és lágysággal közelíteni felé, hiszen nem téged akar bántani, hanem toporzékol benne egy félelemmel teli 5 éves. Te is csinálod ezt, mindenki csinálja! Hallgasd másként, nézz rá másként, próbáld érteni, ami benne zajlik és légy elnéző!

Végezetül pedig jöjjön a személyes nagy kedvencünk. Röhögni fogsz, annyira egyszerű. De amennyire egyszerű, annyira hatékony. Ha kitört a vulkán, és ömlik a forró láva, lépj oda és a legnagyobb veszekedés kellős közepén öleld meg! El fog húzódni, még az is lehet, hogy morogni fog, de legalábbis méltatlankodni biztosan, mégis hihetetlen hatalma van az ölelésnek. Nem kevesebb születik belőle, mint maga a nagybetűs CSODA. Ha nem hiszed, járj utána és próbáld ki!

Ha pedig egyetlen egy mód van arra, hogy belevágjatok most egy online párkapcsolati coachingba, tedd meg! Jobbnál jobb párkapcsolati coachok elérhetőek skype és telefon konzultációkra. Sokan azzal hárítjátok a külső segítséget, hogy „ezt nekünk kell megoldanunk!” Ez így igaz! Helyettetek más nem is fogja tudni megoldani. De a külső segítő meg fogja látni azokat a megoldásokat, amiket ti belülről nem láttok! Vágj bele! Ne halogasd tovább, mert ebben a helyzetben minden egyes nappal távolabb fogsz kerülni a másiktól!

 336-280-hazassagi-valsag-kezelese.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://parkapcsolatitanacsadas.blog.hu/api/trackback/id/tr3415711780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása